Sokoke

 Sokokekatten stammer fra sokokeskoven i Kenya, hvor den var fritlevende. Sokokeskoven er på størrelse med Fyn, men desværre er der ingen der de seneste 10 år har set de kattene i skoven. De helt specielle katte blev "opdaget" af Jenni Slater, som tog dem til sig på sin kenyanske farm. I 1984 bragte Gloria Møldrup de første sokokekatte til Danmark fra et besøg hos Jenni Slater. Gloria Møldrup, som døde i 1997, og jeg arbejdede i 9 år sammen for at få sokokekatten anerkendt som ny katterace. Dette lykkedes ved FIFe's (den samlende europæiske katteorganisation) generalforsamling i Warszawa i 1993.

Kattens pels er kort og vandafvisende, farven brun blotched tabby med en helt speciel ticking (d.v.s. farve på det yderste af hvert pelshår). Det betegnes afrikansk tabbymønster og er utrolig smukt. Katten er slank, med lange lemmer og hale, muskuløs og meget smidig. Den bevæger sig som en gepard og er meget elegant. Den er intelligent, livlig, talende og kærlig uden at være "et hængetræ" .

I 1985 blev de første killinger født af de katte som Gloria Møldrup havde bragt til landet. Af de killinger fik jeg "Melia Sana af Kildemoes". Hun fik 2 kuld killinger og af fra det sidste kuld beholdt jeg "Kimya Sana af Watamu". Kimya døde 9 år gammel den 9. januar 2001. Hun nåede at blive international champion (IC) og var godt på vej mod certifikatet Grand International Champion (GIC). I 1995 blev hun en flot nr. 2 på JYRAKs top 3 for årets bedste katte.

Til minde om og til ære for mine sokokekatte og min veninde Gloria Møldrup, vil jeg lade beretningen om sokokekattene og det store arbejde vi lavede for at få racen godkendt, blive stående på min hjemmeside.

Grethe Højgaard Jensen, marts 2001.