Tara og Dudu

Billede af Tara og Dudu

En æra for de danske ocicatte er slut, de to første er taget ud på deres sidste rejse, ud på de evige jagtmarker.
 

Anorein’s Tar- ancatime og Goldshadows A’hududu af Watamu er grund- stammen i de danske ocicatte. Læs Ocicattens historie under Om ocicatten her på min hjemmeside.

Året var 1996 hvor de to første kom hertil. Først kom ’’Tara’’ og 1½ mdr. senere ’’Dudu
’’.

Nu er disse to dejlige katte ikke mere, men der er i lige linie fra dem 5 generationer, alle smukke og sunde katte, så Tara og Dudus gener lever videre.

Tara døde 8 dage før hun ville være fyldt 10 år. Dudu nåede at blive 11½ år.


De fik 3 kuld sammen, hver gang kom der 6 dejlige killinger, kun en blev syg og døde da den var ca. 5 uger. Af deres killinger er 5 gået videre i avl, som der blev hentet nye avlsdyr til.

Tara var en meget hengiven kat, men meget streng overfor sine killinger, hun lærte dem virkelig hvad de måtte og ikke måtte gøre.

Når killingerne var ca. 9 uger tog Dudu over, de fandt varme og trøst hos ham, de lå som perler på en snor, og suttede på hans dievorter, da der for 5 år siden kom en lille ny killing i huset, Melia fra Sverige, var han der som en kærlig plejefar, hun lå trygt i hans favn, og fik lov til at ’’sutte’’ lige til få dage før han døde.


Det har været vidunderligt at arbejde med disse to dejlige dyr, netop, fordi de var de to første er de kendt, gennem udstillinger, hvor Dudu gang på gang blev nomineret og vandt BIS, samt gennem artikler, og billeder i aviser og ugeblade. Jeg havde haft Tara i 3 dage, da hun blev vist i TV.
 

Nu står der to tomme senge, der er et stort hul i mit hjerte, og ligeså, for lille Melia, der ikke kan forstå, hvor han er blevet af, hun viser sine følelser og savn, ved at lede og lede, og græde; han var hendes et og alt, en større kærlighed end der var mellem de to, skal der ledes længe efter.

 ©2008 Grethe Højgaard Jensen